О НАМА

Пројекат Заборављени коријени покренут је у мају 2020. године са циљем стварања документарно-филмског садржаја о културном, историјском и вјерском насљеђу српског народа. У септембру 2023. године регистрована је истоимена Фондација чије су основне дјелатности издаваштво и видео продукција.


Идејни творац и аутор Драган Радовић самостално финансира пројекте Фондације и ради истраживање, писање текстова, видео снимање и монтажу. Стални чланови тима су и Анђела Плакаловић (лектор и наратор) и Срђан Салат (графички дизајнер). Повремено су укључени и други чланови и преводиоци за стране језике, зависно од теме која се обрађује.

БЛАГОСЛОВ

Рад у оквиру епархијских цркава и манастира благословили су: високопреосвећени митрополит дабробосански г. Хризостом и преосвећени епископи бањалучки г. Јефрем, рашко-призренски г. Теодосије, бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије и захумско-херцеговачки и приморски г. Димитрије.

ЕМИТОВАЊЕ

Eмисије и документарне филмове можете гледати на нашем сајту, односно Јутјуб каналу, као и на ТВ каналима:

Све телевизијске куће, уз претходни договор и писану сагласност, могу емитовати емисије и филмове Фондације “Заборављени коријени” без финансијских обавеза према Фондацији.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПОГЛЕДАТЕ