ФОНДАЦИЈА “ЗАБОРАВЉЕНИ КОРИЈЕНИ”

О НАМА

Пројекат Заборављени коријени покренут је у мају 2020. године са циљем стварања документарно-филмског садржаја о културном, историјском и вјерском насљеђу српског народа. У септембру 2023. године регистрована је истоимена Фондација чије су основне дјелатности издаваштво и видео продукција. Драган Радовић, оснивач и предсједник фондације, самостално финансира пројекте и ради истраживање, видео снимање, монтажу и писање текстова.

У раду су од првог дана активни Анђела Плакаловић (лектор и наратор) и Срђан Салат (графички дизајнер). Фондација данас ангажује петнаест сарадника на својим пројектима. Осим нових документарних филмова, у припреми су и зборници докумената о страдањима српског народа током Другог свјетског рата.

БЛАГОСЛОВ

Рад у оквиру епархијских цркава и манастира благословили су: високопреосвећени митрополит дабробосански г. Хризостом и преосвећени епископи бањалучки г. Јефрем, рашко-призренски г. Теодосије, бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије и захумско-херцеговачки и приморски г. Димитрије.

ЕМИТОВАЊЕ

Eмисије и документарне филмове можете гледати на нашем сајту, односно Јутјуб каналу, као и на ТВ каналима:

Све телевизијске куће, уз претходни договор и писану сагласност, могу емитовати емисије и филмове Фондације “Заборављени коријени” без финансијских обавеза према Фондацији.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПОГЛЕДАТЕ