Документарне емисије и филмови о културном, историјском и вјерском наслијеђу српског народа

О НАМА

Пројекат “Заборављени коријени” покренут је у мају 2020. године са циљем стварања документарно-филмског садржаја о културном, историјском и вјерском наслијеђу српског народа. У јануару 2022. године регистрована је истоимена Фондација.


Идејни творац и аутор Драган Радовић самостално финансира пројекат од свог главног посла и ради истраживање, сценарио, режију, видео и монтажу. Стални чланови тима су и Анђела Плакаловић (лектор и наратор), Срђан Салат (графички дизајнер) и Атина Трифковић-Мавројани (преводилац за грчки језик). Повремено су укључени и други чланови и преводиоци за стране језике, зависно од теме која се обрађује.

БЛАГОСЛОВ

Рад у оквиру епархијских цркава и манастира до сада су благословили: високопреосвећени митрополит дабробосански г. Хризостом и преосвећени епископи бањалучки г. Јефрем, рашко-призренски г. Теодосије, бихаћко-петровачки и рмањски г. Сергије и захумско-херцеговачки и приморски г. Димитрије.

ЕМИТОВАЊЕ

Eмисије и документарне филмове можете гледати на нашем сајту, односно Јутјуб каналу, као и на ТВ каналима.

Све телевизијске куће, уз претходни договор и писану сагласност, могу емитовати емисије и филмове Фондације “Заборављени коријени” без финансијских обавеза према Фондацији.